Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtára

Olvasóink ajánlják

Könyvtárunk polcain az egész világ vár Rád. Ebben a menüpontban minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy könnyen eligazodj e felfedezésre váró rengetegben.

Távolról is kereshetsz könyveink, lemezeink és filmjeink között online katalógusunkban és új könyveinket böngészheted virtuális polcainkon. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit ajánlunk számodra, nézd meg a korosztályodnak készített könyv-, film-, és zenei ajánlóinkat. Könyves témájú linkajánlóink más érdekes honlapokra kalauzolnak el.

 
Online katalógus
Könyvajánlók
Új könyveink
Olvasóink ajánlják
Ünnepi Könyvhét
Dedikált kötetek
 

Tizenéves olvasónk az utóbbi időben ezeket a könyveket olvasta el és véleményét megosztotta velünk is:

 

Nicola Yoon: A Nap is csillag

Nicola Yoon regénye egy nagyon megragadó romantikus történet, mely rávilágít, akár egy nap alatt megváltozhat az életünk. A könyv 24 órát foglal magába, ami alatt jelen lehetünk két fiatal kibontakozó szerelménél. Ám a műben nemcsak egy szerelmi történetet ismerhet meg az olvasó, hanem olvashat az irie szó eredetéről, a rasztafári vallásról, vagy a feketehaj-ápolásról is. Nicola Yoon írói tehetsége abban is megmutatkozik, hogy nemcsak a főszereplők, hanem a műben megjelenő mellékszereplők életébe is betekintést enged. Megismerkedhetünk a biztonsági őr vagy buszsofőr gondolataival is, ami még személyesebbé teszi a könyvet. Egyéni megfigyelés, hogy Natasha és Daniel nagyon hasonlít magához az írónőhöz és férjéhez. Hiszen Nicola Yoon is jamaicai, David Yoon pedig koreai.

Annak ajánlom ezt a regényt, aki kíváncsi két különleges fiatal megható szerelmére. Aki pedig már olvasta, ajánlom, vegye kézbe David Yoon regényét is, a Frank Li és a szerelmet. (14+)

5/4


Kasie West: A távolság relatív

Az egyik legjobb romantikus regényt olvashatjuk el, ha kezünkbe vesszük Kasie West könyvét. A történet izgalmas, szinte az utolsó oldalakon is meglepetések érhetik az olvasót. A szereplők szerethetőek, és bár az események nem túl életszerűek, a regény mégis lenyűgöző. A fordulatok pont a megfelelő pillanatban teszik még érdekesebbé a regényt, elérve, hogy az olvasó, még ha akarná, sem tudná letenni a könyvet. Számomra nagyon megkapóak voltak a főhősnő szarkasztikus mondatai, száraz viccei is. Nagyon tetszett, hogy ez a fanyar humor az egész történeten át jelen volt. A regényből a romantikus pillanatok sem hiányoznak, de szerencsére ezek nem érik el a túlzott érzelgést.

Összességében úgy vélem, minden fiatal lány könyvespolcán helye van A távolság relatív-nak. Mindenkinek ajánlom, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt. 14+

5/5*


Michelle Painchaud: Erica szerepében

Michelle Painchaud regénye már az első sorától rabul ejti az olvasót. Bár az alapötlet szokatlan, hiszen az írónő egy festmény elrablásának történetét fogalmazza meg, az olvasó mégis kíváncsian kíséri figyelemmel Violet bűntettét. A történetet olvasva úgy érezhetjük, nekünk is meg kell állnunk a helyünket a bűntény végrehajtása közben. Együtt aggódunk a főhősnővel, nehogy leleplezzék, és vele örülünk, ahányszor csak megmenekül. Számomra nagyon megragadó volt Violet – Erica alakja, életszerűnek tartom a jellemváltozását is. Bár tudom, hogy cselekedete kétségkívül rossz, de még emellett is nagyon szimpatikusnak találom a lányt. Michelle Painchaud a mellékszereplőket is szerethetően formázta meg, a vadóc Taylor-t és a visszahúzódó James-t is szívébe zárja az olvasó. A történet lezárása is nagyon jól sikerült, hiszen minden szereplő elnyeri méltó jutalmát vagy büntetését. A regény vége még sem tragikus, hiszen érzékelhető, egyszer majd helyre áll a rend Violet életében is.

Annak ajánlom ezt a könyvet, aki nem retten meg a gyilkosságoktól, és érdekli, miként változtat meg 3 hónap emberi életeket. 15+

5/4,5


Copyright © 2011. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés időpontja: 2021-11-15
beállítás kezdőlapként hozzáadás a kedvencekhez Impresszum Oldaltérkép
www.ysolutions.hu
A Te könyvtárad Szuper könyvek Események Oldjuk meg a házit! A Te életed Pihenő- és gondolkodósarok