Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtára

Donászy Magda

Könyvtárunk polcain az egész világ vár Rád. Ebben a menüpontban minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy könnyen eligazodj e felfedezésre váró rengetegben.

Távolról is kereshetsz könyveink, lemezeink és filmjeink között online katalógusunkban és új könyveinket böngészheted virtuális polcainkon. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit ajánlunk számodra, nézd meg a korosztályodnak készített könyv-, film-, és zenei ajánlóinkat. Könyves témájú linkajánlóink más érdekes honlapokra kalauzolnak el.

 
Online katalógus
Könyvajánlók
Könyvajánlók piciknek
Könyvajánlók kisiskolásoknak
Könyvajánlók tiniknek
Könyvajánlók szülőknek
Sorozatajánló
Donászy Magda
Kányádi Sándor
Csukás István
Hulladékcsökkentés
Hans Christian Andersen
Új könyveink
Olvasóink ajánlják
Ünnepi Könyvhét
Dedikált kötetek
 

Cinkeház. Budapest : Holnap Kiadó, 2010.

A kötet versei barátságos mesevilágot tárnak elénk. Az öreg tűzhely cinkék otthona lesz, a leselejtezett piros buszt játszóházzá varázsolják a gyerekek, az elveszett nagy karimás kalap kisnyulaknak nyújt menedéket.
Természetábrázolásával hangulatos, kedves olvasmány az óvodásoknak és kisiskolásoknak. A kötetet Reich Károly rajzai illusztrálják.

 

 

Táltos mackó. Budapest : Holnap Kiadó, 2007.

A kisiskolásoknak szóló elbeszélésfüzér majd száz évet repít vissza az időben. Birsalma illat, csuhé- és fababák az almárium tetején… Az apák az első világháború frontjain harcolnak. A történetek mindenre elszánt hősnője, Magda, részese megannyi bátor kalandnak, rendületlenül hisz Édesapja hazatérésében. A lírai hangulatú mesékben, hétköznapi varázslatokkal teli világban Reich Károly illusztrációival csakugyan minden csoda megtörténhet.

 

 

A mókus és a szarka. Budapest : Holnap Kiadó, 2015.

Egy igazi klasszikus verses mese. Makkos mókus szorgalmasan gyűjtögeti télre az eleséget, de a Szarka ellopja. Végül mégis minden jóra fordul, barátok lesznek és világ körüli útra indulnak. Sajdik Ferenc mókás rajzai keltik életre a szereplőket.

 


Óvodától iskoláig. Budapest : Holnap Kiadó, 2009.

Elsősorban kisiskolás és az óvodából éppen kilépő gyermekekhez szóló versek könnyedén átlendít az óvodából iskolába való váltás, a beilleszkedés nehézségein. Egy-két ének kottával együtt is helyet kapott a könyvben.

 

 

Madaras karácsonyfa. Budapest : Holnap Kiadó, 2006.

Mesék és versek váltakozva követik egymást, a Reich Károly illusztrálta kötetben. Az őszi esőtől és levélhullástól követhetjük az idő múlását a természet változását a tavaszhívogató, meleget hozó szél fuvallatáig.

 

 

 

Hozzászólok a témához


Copyright © 2011. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés időpontja: 2021-11-15
beállítás kezdőlapként hozzáadás a kedvencekhez Impresszum Oldaltérkép
www.ysolutions.hu
A Te könyvtárad Szuper könyvek Események Oldjuk meg a házit! A Te életed Pihenő- és gondolkodósarok