Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtára

Aktuális

A Te könyvtárad Vas megye egyik legszebb és kétségkívül legnagyobb gyermekkönyvtára. Ha a Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtárában megtalálható 26 ezer kötetet szép sorban egymásra raknánk, a könyvkupac magasabbra nyúlna, mint az Eiffel-torony. A sok-sok könyv mellett játéksarok és sokszínű rendezvények is várnak rád nálunk.

A gyermekkönyvtár aktuális híreit, a honlap újdonságairól szóló bejegyzéseket találod meg itt. Ezeket az oldalakat olvasva azt is megtudod, hogy mit kínálunk, mindezt hol találod, mikor keresheted fel és hogyan tudod használni. Ahhoz, hogy fel tudd velünk venni a kapcsolatot, többféle lehetőséget is kínálunk.

 
Aktuális
Elérhetőségek
Nyitvatartás
Beiratkozás
Könyvtárhasználat
 

 

 

Böngésszetek gyűjteményünk legfrissebb darabjai között!


Ringató

 Ismét indulnak a zenei nevelést, a közös játék és éneklés élményét nyújtó Ringató foglalkozások gyermekkönyvtárunkban.

Lezsákné Szekszárdi Zsuzsanna, a foglalkozás vezetője szeptember 14-től keddenként 10 órától várja az érdeklődő szülőket kisgyermekükkel.

Várjuk az érdeklődőket szeretettel!


110 éve született Donászy Magda

1911. március 15-én, Szombathelyen született a költő, meseíró és meseoperák szövegkönyvének szerzője. Gyűjteményünkből válogattunk.

Játék Donászy Magda verseivel gyerekeknek és felnőtteknek!

Könyvajánló Donászy Magda műveiből

A tarka-barka kiscsibe gyermekopera ősbemutatója. 


Könyvtárunkban jártak

Író-olvasó találkozóinkon gyerekek beszélgethetnek kedvenc történeteik alkotóival, írókkal, költőkkel. A meghívott szerzők kezük nyomát hagyják könyvük lapjain, olvasóink örömére és emlékül az utókornak.

A dedikált kötetekből szemezgetünk: gyűjteményünk becses darabjai


Kamaszpolc

Új állományrésszel várjuk ifjú olvasóinkat! A böngészést szeretnénk segíteni azzal, hogy a gyermekeknek szóló regények közül kiemeltük és a „Kamaszpolc”-on - helyeztük el a gyermekkönyvtár „legidősebb” olvasóinak szóló regényeket, novellagyűjteményeket. 

Alakítsuk közösen!

Örülnénk, ha közösen formálhatnánk ezt az állományt. Ezért arra kérünk, ha úgy érzed, van olyan könyv, ami inkább itt kaphatna helyet, jelezd a könyvtárosnak, vagy egyszerűen csak tedd át erre a polcra!

Olvasóink véleményére mindig nyitottak vagyunk és figyelemmel kísérjük a felmerülő igényeket. Ezért kérünk, oszd meg velünk olvasmányélményeidet, akár néhány szóban, így segítheted munkánkat, hogy az igazán szuper írások másokhoz is eltaláljanak. Keresd a könyvtárost!

Olvasóink ajánlják

Ajánld másoknak is a szerethető, nagy élményt okozó könyveket. Várjuk saját néhány mondatos írásodat, arról a regényről, amit szívesen ajánlanál kortársaidnak.

Fordulj a könyvtároshoz személyesen, vagy küld el írásodat gykvt@bdmk.hu címre.


Online olvasható a Százhold magazin!

 A Pagony könyvesbolt és kiadó Százhold című gyerekkönyves magazinja a világ minden zugából elérhető – a májusi szám online formában is olvasható!

 

"Tudjuk, hogy most egy kicsit kevesebben juttok el a boltba, de nem szeretnénk, hogy lemaradjatok a legizgalmasabb gyerekkönyvekről, cikkekről, receptekről, kreatív feladatokról! Kattints, és lapozd végig a magazint online!"

 


  Csukás IstvánSajdik Ferenc festmlnye

1936. április 2-án Kisújszálláson született. Hegedűművésznek készült, majd jogi egyetemre jelentkezett, s bölcsészetet tanult. A szüntelen olvasás mellett képzeletének játékát öntötte verssorokba, mesékbe, regényekbe.

Gyermekkönyvtárunk polcairól leemelt válogatásunk tisztelgés gazdag életműve előtt.

   

   Sajdik Ferenc festménye

Életéről, munkásságáról a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán olvashatunk részletesen.


Papírszínház

Már papírszínházi mesék is kölcsönözhetőek gyermekkönyvtárunkból. Egy alkalommal két mesét három hétre lehet hazavinni. A mesélésnek ez a formája egyre népszerűbb családi és kisebb közösségek körében.

Ha éppen nincs nyitva a könyvtár, a papírszínházi mesékből meghallgathatunk néhányat erre a linkre kattintva és elsajátíthatjuk a technikát, élvezhetjük az előadást.


 

Szitakötő

A Liget műhely gyermekeknek szóló tartalommal megjelenő folyóirata


A kíváncsi gyerekek folyóiratában irodalommal és a természet tudományos ismereteivel találkozhatnak az olvasók.

Az internetes formájában is igényes megjelenésű folyóirat most bővebb, folyamatosan frissülő tartalommal jelentkezik.
A meséket elolvasni és/vagy meghallgatni lehet. A történetekhez a megértést, a feldolgozást segítő feladatok kapcsolódnak. Használható az általános iskolai órák színesítésére.
 


  Tündérkönyvtárosok

2014. június 14-én a budapesti Katona József Színházban zenés, mesés Kolibri matiné keretében adták át a Tündérkönyvtárosoknak szóló elismeréseket Bosnyák Viktóriával, a Tündérboszorkány-trilógia szerzőjével. E napon hivatalosan Tündérkönyvtárossá avattak minket is, a Berzsenyi Dániel Könyvtár két gyermekkönyvtárosát, Zsigri Máriát és Bozzai Juditot. Köszönjük az elismerést a Kolobri Kiadónak és elsősorban a minket ajánló gyerekeknek!

A Tündérkönyvtáros címre való jelöléseket folyamatosan várják, legközelebb télen díjazzák a legjobb gyermekkönyvtárosokat!


 

 

Hozzászólok a témához


Copyright © 2011. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés időpontja: 2021-10-20
beállítás kezdőlapként hozzáadás a kedvencekhez Impresszum Oldaltérkép
www.ysolutions.hu
A Te könyvtárad Szuper könyvek Események Oldjuk meg a házit! A Te életed Pihenő- és gondolkodósarok