Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtára

Pályázatok

Úgy érzed kikapcsolódásra van szükséged? Nézz körül a játékok között! Szívesen tornáztatod az elmédet? Neked készültek az agymozgató feladványok. Szereted a kihívásokat, a megmérettetéseket? Böngészd át a pályázatokat!

A gondosan válogatott ajánlók mellett a Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtárának aktuális pályázatait, rejtvényeit, vetélkedőit is itt fogod megtalálni.

 
Játékok
Agymozgató
Pályázatok
Könyvhódító
 

Mese- és novellaíró pályázat

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum irodalmi pályázatot  hirdetett 9-13 és 14-18 éves korosztály számára.

Szívmelengető középkor - Kályhák és kályhacsempék a középkori Magyarországon című kiállításának tárgyaihoz kapcsolódó mesék és novellák megalkotására biztatja a fiatalokat.

Beküldési határidő 2018. június 15.

A pályázat részletes kiírása itt olvasható.

A tanév végéig még kiránduló családok, osztályok nem késtek el felkeresni a budapesti gyűjteményt, ami nem csak az ifjú íróknak nyújthat maradandó élményt.


Meseíró pályázat

- felnőtteknek -

 

 „Nevén kell nevezni mindent.
Ha általában nem megy,
legalább a mesében.”

Hans Christian Andersen

 

 
Alekszander Szemenov

 Hans Christian Andersen örök értékű meséit idézve a Berzsenyi Dániel Könyvtár meseíró pályázatot hirdet amatőr írók, szülők és nagyszülők, ábrándos lelkű felnőttek számára.

Gyermekkorunkat elhagyva is szívesen hallgatunk, szövünk csodás történeteket. Hol gyermekeinknek, barátainknak vagy csupán a saját boldogságunkra. Pályázatunkkal szeretnénk alkalmat kínálni azoknak a felnőtteknek, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy szavakba öntött képzeletük játékát ne csak emlékezetük vagy íróasztaluk rejtett fiókjaiban őrizzék, hanem megosszák másokkal.

 

 A pályázat eredményhirdetésére 2017. október 8-án, vasárnap, az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében került sor. A nyertes mesékről itt olvashatnak.

 

 

Hozzászólok a témához


Copyright © 2011. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés időpontja: 2018-07-16
beállítás kezdőlapként hozzáadás a kedvencekhez Impresszum Oldaltérkép
www.ysolutions.hu
A Te könyvtárad Szuper könyvek Események Oldjuk meg a házit! A Te életed Pihenő- és gondolkodósarok